Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων ιδρύθηκε το 1963 και βρίσκεται στην πρώην ενετικό μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου στην οδό Χάληδων στα Χανιά.

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει ευρήματα από ανασκαφές σε διάφορες περιοχές της πόλης που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, και τα εκθέματά του καλύπτουν την πολιτιστική ιστορία των Χανίων από τη νεολιθική εποχή μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Στο ανατολικό τμήμα του κτιρίου τοποθετούνται εκθέματα της προϊστορικής περιόδου, ενώ το δυτικό τμήμα του περιλαμβάνει εκθέματα από τη Γεωμετρική περίοδο (περίπου 900-700 π.Χ.) μέχρι και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Όλα τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σύμφωνα με το αντικείμενο ή τη θέση όπου βρέθηκαν.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα μουσείο που λειτουργεί, καθώς και από τα παράθυρα του μπορείτε να δείτε τους ανθρώπους που εργάζονται στη μικρή αυλή, να διαλέγουν και να καταγράφουν τα υλικά εκσκαφής από τις διάφορες περιοχές των Χανίων.

Το μουσείο διοργανώνει περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο, προκειμένου να προβάλει την πολιτιστική ιστορία των Χανίων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποτελώντας πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Πηγή: http://www.chania-citizen-guide.gr

Ελληνικα